ادوبی مدل ویدیویی Firefly را معرفی کرده است، یک مدل پیشرفته هوش مصنوعی که قابلیتهای تولید محتوای ویدیویی مبتنی بر هوش مصنوعی را به ابزارهای ویرایش ویدیوی این شرکت مانند Premiere Pro و احتمالاً After Effects میآورد.
از جمله قابلیتهای این مدل میتوان به تولید فریمهای صوتی یا تصویری اضافی از کلیپهای ویدیویی موجود و همچنین ایجاد کلیپهای ویدیویی جدید از تصاویر مرجع یا دستورات متنی اشاره کرد. در ادامه به سوالات متداول درباره مدل ویدیویی Firefly پاسخ دادهایم.
مدلهای هوش مصنوعی Firefly در حال حاضر چه کارهایی میتوانند انجام دهند؟
مدل Firefly که سال گذشته معرفی شد، مجموعهای از ابزارهای هنری مبتنی بر هوش مصنوعی است که هم از طریق یک اپلیکیشن وب و هم به صورت یکپارچه در ابزارهای Adobe Creative Cloud قابل دسترسی است. در ابتدا، این مدلها به تولید تصاویر ثابت اختصاص داشتند، اما اکنون در برنامههایی مانند Photoshop و ابزارهای Substance 3D نیز یکپارچه شدهاند.
ویژگیهای کلیدی مدل ویدیویی Firefly چیست؟
مدل جدید ویدیویی Firefly، این قابلیتها را به تصاویر متحرک نیز گسترش میدهد و به شیوهای مشابه با پلتفرمهایی مثل Runway، قادر است فیلمهای جدیدی از منابع مختلف تولید کند.
طبق گفته ادوبی، این مدل دارای قابلیت Generative Extend است که میتواند کلیپهای ویدیویی موجود را گسترش دهد، فریمهای جدیدی به ابتدا یا انتهای کلیپ اضافه کند و همچنین صدای اضافی مثل صدای محیط (Room Tone) ایجاد کند.
قابلیت Image to Video کلیپهایی را بر اساس تصاویر مرجع یا حتی نقاشیهای مفهومی تولید میکند.
قابلیت Text to Video ویدیوهایی را از دستورات متنی ایجاد میکند و این امکان را فراهم میآورد که ویژگیهایی مثل موقعیت دوربین، میزان زوم و حرکات دوربین نیز تعیین شود.
مدل ویدیویی Firefly چه نوع ویدیو و انیمیشنی میتواند تولید کند؟
این مدل قادر است انیمیشنهای دو بعدی و سه بعدی تولید کند. در پست وبلاگ ادوبی، نمونههایی از ویدیوهایی شبیه به انیمیشنهای سهبعدی، انیمیشن دستی و استاپموشن نشان داده شده است. اما کاربرد اصلی این مدل در تولید ویدیوهای طبیعیتر است.
ادوبی اعلام کرده که این مدل در تولید ویدیوهای مربوط به دنیای طبیعی مانند مناظر، گیاهان و حیوانات عملکرد بسیار خوبی دارد. همچنین، این مدل میتواند عناصر جلوههای ویژه مانند آتش، دود و گرد و غبار را برای استفاده در پروژههای جلوههای بصری (VFX) یا موشن گرافیک تولید کند.
کیفیت مدل ویدیویی Firefly چگونه است؟
اگرچه مدل ویدیویی Firefly میتواند بهطور بالقوه توالیهای ویدیویی کاملی ایجاد کند، اما ابزارهای فعلی تولید ویدیو با چالشهایی در حفظ یکپارچگی زمانی و سبک خروجی مواجه هستند.
ادوبی پیشنهاد میدهد که استفاده اصلی از این مدل در تولید مواد تکمیلی برای پروژههای فیلمبرداری شده به روشهای سنتی خواهد بود، مانند تولید محتوای استوک مبتنی بر هوش مصنوعی، که به مواردی مثل ایجاد ویدیوهای B-roll و صحنههای پایه اشاره میکند.
مدل ویدیویی Firefly در چه برنامههای ادوبی ادغام خواهد شد؟
اگرچه ابزارهای Firefly به صورت آنلاین در دسترس هستند، ادوبی به تدریج این ابزارها را در نرمافزارهای Creative Cloud خود ادغام میکند. تا کنون، تنها برنامهای که به طور قطعی اعلام شده است مدل ویدیویی Firefly را شامل میشود، نرمافزار ویرایش ویدیو Premiere Pro است که قابلیت Generative Extend را در نسخههای بتای آن «اواخر امسال» خواهیم دید.
علاوه بر این، ادوبی در پست وبلاگ خود به After Effects، نرمافزار ترکیب و جلوههای بصری، نیز اشاره کرده است. این شرکت پیش از این پیشنمایشهایی از ابزارهای هوش مصنوعی مولد مناسب برای After Effects را ارائه داده است.
مدل ویدیویی Firefly بر اساس چه دادههایی آموزش دیده است؟
ادوبی توضیح میدهد که مدل ویدیویی Firefly «از لحاظ تجاری ایمن است و تنها بر اساس محتوایی آموزش دیده که اجازه استفاده از آن را داریم». اوایل امسال، ادوبی شرایط استفاده خود را بهروزرسانی کرد تا بهطور صریح استفاده از محتوای کاربران – به جز محتوایی که در بازار Adobe Stock بارگذاری شده – را برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی ممنوع کند. این اقدام پس از واکنشهای منفی گسترده هنرمندان انجام شد.
قیمت، تاریخ انتشار و نیازمندیهای سیستم
مدل ویدیویی Firefly در حال حاضر به عنوان یک پیشنمایش فناوری ارائه شده است و قرار است «اواخر امسال» در نسخه بتا بهطور عمومی در دسترس قرار گیرد.
بهجز Premiere Pro، ادوبی هنوز اعلام نکرده است که این مدل در کدام برنامههای دیگر Creative Cloud ادغام خواهد شد یا در چه نسخههایی منتشر میشود.
خدمات هوش مصنوعی تولیدی Firefly که هماکنون موجود هستند، بر اساس سیستم اعتباری کار میکنند. جزئیات بیشتر درباره قیمتگذاری در وبسایت ادوبی قابل دسترسی است
امیدوارم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد اگر این مقاله را دوست داشتید از شما درخواست میکنم آن را به اشتراک بگذارید.
انیمیشن سازی سه بعدی با نرم افزار مایا
دوره آموزش انیمیشنسازی سه بعدی با نرمافزار مایا، یک دوره آموزشی جامع است که به صورت آنلاین و در بستر اسکای روم به صورت هفتگی تشکیل میشود و به هنرجویان کمک میکند تا اصول و تکنیکهای انیمیشن سه بعدی را با استفاده از نرمافزار مایا بیاموزند
مقاله های مرتبط با این موضوع
پیشنهاد می کنیم جهت افزایش سطح دانش در انیمیشن، سایر مقاله های سایت پرشین انیمیشن را هم مطالعه نمایید
ساخت انیمیشن شرک 5 آغاز شد
درباره هوش مصنوعی Tencent
ویژگی های جدید نرم افزار Cinema 4D 2025.1
نرم افزار Adobe After Effects 25.1 منتشر شد
بازار کار انیمیشن در دنیا
موتور رندر Hyperion دیزنی
امیدوارم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد اگر این مقاله را دوست داشتید از شما درخواست میکنم آن را به اشتراک بگذارید.